Historisk arkiv

Societal engagement with science and its public funding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Et krydderarrangement i Vitenskapsåret

Sted:

Mandag 17.oktober inviterer Forskningsrådet til seminar for å se nærmere på forskningsrådenes rolle i arbeidet med å fremme gode interaksjoner mellom forskning og samfunn. (17. oktober)

 

Sted: Holbergs Terrasse, Stensberggaten 27, Oslo

Colourbox.com

(Foto: Colourbox.com)

Kompleksiteten og dynamikken i samspillet mellom forskning, teknologi og samfunn er økende. Forskning gir viktig underlag for senere politikkutforming, men virker også mer direkte gjennom ”de facto” politikkutvikling. Dette stiller nye kompetanse- og kapasitetskrav til forskere så vel som til forskningsråd. Utfordringene spisses gjennom vekten som nå legges på forskningens evne til å bidra til løsning av store samfunnsutfordringer.

 

Mandag 17.oktober inviterer Forskningsrådet til seminar for å se nærmere på forskningsrådenes rolle i arbeidet med å fremme gode interaksjoner mellom forskning og samfunn.

Utgangspunktet for seminaret er et internasjonalt samarbeid om brukerinvolvering i samfunnsfaglig forskning der Forskningsrådet deltok. Innlederne vil belyse ulike motiv for involvering av brukere og andre interessenter i forskning, utfordringer og risiko, praktiske erfaringer og muligheter samt gjennomgående drøfte hvilke kompetanse- og kapasitetskrav som kan melde seg i slike øvelser – også for forskningsråd.  

Se foreløpig program her - Påmelding innen 11.oktober her (UTVIDET PÅMELDINGSFRIST)