Historisk arkiv

God start for spørreundersøkelse om stat og kirke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Mer enn 600 personer har allerede etter fire dager svart på statsrådens interaktive spørreundersøkelse på den nye nettportalen www.statogkirke.no.

God start for spørreundersøkelse om stat og kirke

Kultur- og kirkeminister Trond Giske ønsker bredt folkelig engasjement om statskirkeordningen. I forbindelse med høringen er det laget en spørreundersøkelse. Mer enn 600 personer har allerede etter fire dager svart på statsrådens interaktive spørreundersøkelse på den nye nettportalen www.statogkirke.no

- Undersøkelsen vil ikke være representativ. Men den kan bli interessant likevel, fordi den kan gi gode indikasjoner på hva folk er opptatt av underveis, og gjør at flere vil kunne delta i stat/kirke-debatten, sier Giske. Han er opptatt av å legge til rette for bredt folkelig engasjement i saken.

- Jeg kommer til å følge med på resultatene med stor interesse, sier statsråden. Giske håper og tror at den nye nettportalen www.statogkirke.no vil engasjere brede lag av befolkningen, og gjøre det lettere å delta i den omfattende høringsprosessen.

Mandag 24. april lanserte Kultur- og kirkeministeren startskuddet for den brede høringen om dagens statskirkeordning med utgangspunkt i Gjønnes-utvalgets innstilling (NOU 2006:2 Staten og Den norske kirke). Stat-kirkeutvalgets innstilling går ut til om lag 2.500 høringsinstanser. Høringsfristen er 1. desember 2006.

Hva mener du om forholdet mellom stat og kirke?