Historisk arkiv

Søknadsskjema for etablerte sentraler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

I statsbudsjettet for 2007 er det avsatt i overkant av 74 millioner kroner til videreutvikling av frivillighetssentralene. Her kan du laste ned søknadsskjema for å søke om midler.

Søknadsskjema for etablerte sentraler

Kultur- og kirkedepartementet vil videreutvikle frivillighetssentralene til sektoromfattende nærmiljøsentraler. I statsbudsjettet for 2007 er det avsatt i overkant av 74 millioner kroner til dette arbeidet.

Beløpet gir rom for å øke tilskuddet til de eksisterende frivillighetssentralene med kr. 10 000,- (for sentraler med daglig leder i 100 % stilling) og å etablere inntil 20 nye sentraler.

Frivillighetssentralene er en lokalt forankret møteplass og samhandlingsarena for frivillig virke. Sentralene skal ha en universell tilnærming og være et kontaktsenter for alle som ønsker å delta i frivillig virksomhet uansett alder, kjønn, økonomi og etnisk tilhørighet.

Hovedoppgaven til frivillighetssentralene er å rekruttere nye frivillige, samarbeide med mangfoldet av frivillige foreninger/lag og det offentlige.

Frivillighetssentralene skal ta del i utviklingen av nærmiljøet sitt og ha et spenn av aktiviteter som favner mennesker i alle aldre. Sentraler som mottar statstilskudd må forholde seg til Retningslinjer for frivillighetssentraler/nærmiljøsentraler av 23. september 2005.

Søknadsfrist for etablerte sentraler: 1. november 2006. Hele søknadsskjemaet må fylles ut.

Søknadsfrist og søknadsskjema for nye sentraler vil bli kunngjort senere på www.frivillig.no.