Historisk arkiv

Statsministeren fokuserte på frivillighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Statsminister Jens Stoltenberg la vekt på alt det frivillige arbeidet som gjøres i Norge i sin nyttårstale. "Det er dobbelt så mange medlemmer i norske organisasjoner som det er innbyggere i dette landet. Norge trenger frivilligheten," sa statsministeren. Les hele nyttårstalen her.

Statsministerens fokuserte på frivillighet

Statsminister Jens Stoltenberg la vekt på alt det frivillige arbeidet som gjøres i Norge i sin nyttårstale.

"I kveld vil jeg særlig framheve alle de som gir av sin tid på frivillig grunnlag: fra foreldrene som stiller på dugnad for skolekorpset og idrettslaget - til entusiastene som står bak sommerens historiske spel," sa statsministeren.

"Det samme ser vi i de mange initiativene for å gjøre folk stolte av hvor de kommer fra. De som bor i Steinkjer har bestemt seg for å gjøre hjemstedet til en "åpen, lys og glad kommune". Kommuner i Nord-Østerdal og Røros-området har gått sammen om kampanjen "Flytt Hit". Med budskap om det gode liv, godt skiføre og frihet fra køer, har de lokket 25 familier til regionen.

"Stor lokal stolthet og gode initiativ, frivillig innsats og fellesskap gjør det godt å bo i landet vårt.

"Det er dobbelt så mange medlemmer i norske organisasjoner som det er innbyggere i dette landet. Norge trenger frivilligheten. Uten frivilligheten blir det mindre varme, mindre glede."

Les hele nyttårstalen her.