Historisk arkiv

Kulturminister Giske mottok Wergeland-rapporten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kulturminister Trond Giske sa at han var svært fornøyd med innsats og resultat, da Nasjonalbibliotekar og styreleder Vigdis Moe Skarstein og øvrige styremedlemmer i Wergeland 2008 overleverte rapporten som forteller om et jubileumsår med høy aktivitet.

Kulturminister Trond Giske mottok mandag rapporten om jubileums-året fra Nasjonalbibliotekar og styreleder i Wergeland 2008 Vigdis Moe Skarstein. Foto: Nasjonalbiblioteket/Tonje GraveKulturminister Trond Giske sa at han var svært fornøyd med innsats og resultat, da Nasjonalbibliotekar og styreleder Vigdis Moe Skarstein og øvrige styremedlemmer i Wergeland 2008 mandag overleverte rapporten som forteller om et jubileumsår med høy aktivitet. 

- Jeg vil takke for vel utført arbeid og gleder meg over resultatet, sa Giske til lederne for de tre institusjonene som sammen har hatt det nasjonale ansvaret for jubileumsåret og feiringen av 200-årsjubileet for Henrik Wergelands fødsel. 

Høy aktivitet
Wergeland-rapporten forteller om et jubileumsår med høy aktivitet på mange områder. Prosjektkoordinator Einar Solbu trakk frem nettopp dette mangfoldet da han oppsummerte resultatene. – Det var et mål å gjøre dette til et jubileum for alle, og når vi ser hvilken mengde og variasjon det har vært i arrangement og program, synes jeg vi kan være godt fornøyd med resultatet sa han. Han fikk støtte fra Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein. – Jeg er glad for store markeringer, kreativt program og faglig engasjement, men det gjør også inntrykk når skoleungdom tar kontakt for å fortelle at de er blitt kjent med Wergeland på en ny måte og hvor mye det betyr for dem, sa hun og trakk fram Solbus innsats, sterkt engasjement over hele landet og godt organisert samarbeid mellom Riksarkivet, Eidsvoll 1814 og Nasjonalbiblioteket som grunnlag for et vellykket jubileumsår.

Godt organisert
Mye av programmet i Wergeland-året har vært lokalt, og det er derfor ikke mulig å anslå nøyaktig hvor mange arrangementer jubileumsåret har resultert i. Prosjektleder Einar Solbu anslår imidlertid at det dreier seg om rundt 1000 arrangementer.
Kulturminsteren mener det høye aktivitetsnivået viser at det er riktig å legge ansvar for nasjonale markeringer og jubileer til de institusjonene som har ansvar for fagområdet. – Ved å gjøre det slik, sikrer vi at jubileene blir en integrert del av virksomheten som alle medarbeidere føler ansvar for. Vi får også bygget opp kompetanse på jubileumsarbeidet, noe Nasjonalbiblioteket vil kunne trekke veksel på når de nå har fått ansvar for Hamsun-jubileet i 2009 og Bjørnson-jubileet i 2010, sa Giske. 

Rapporten fra Wergeland-året kan du lese på nettsidene til Nasjonalbiblioteket

Fra venstre: Kulturminister Trond Giske fikk presentert rapporten fra Wergelandåret 2008 av direktør Eidsvoll i 1814 Erik Jondell, assisterende direktør Knut Johannessen og Riksarkivar Ivar Fonnes i Riksarkivet, prosjektleder Einar Solbu i Wergeland 2008 og Nasjonalbibliotekar og styreleder i Wergeland 2008 Vigdis Moe Skarstein. Foto: Nasjonalbiblioteket/Tonje Grave
Fra venstre: Kulturminister Trond Giske fikk presentert rapporten fra Wergelandåret 2008 av direktør Eidsvoll i 1814 Erik Jondell, assisterende direktør Knut Johannessen og Riksarkivar Ivar Fonnes i Riksarkivet, prosjektleder Einar Solbu i Wergeland 2008 og Nasjonalbibliotekar og styreleder i Wergeland 2008 Vigdis Moe Skarstein. 
Foto: Nasjonalbiblioteket/Tonje Grave