Historisk arkiv

21,5 millioner kroner til Antidoping Norge i 2009

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Antidoping Norge tildeles 21,5 mill. kroner av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS til fordeling i 2009.

 

Regjeringen har foretatt en markert økning på 2 millioner kroner i bidraget til Antidoping Norge, som for 2009 tildeles i alt 21,5 millioner kroner fra spillemidlene.

 

- Antidoping Norge er i dag et verdensledende antidopingorgan, og deres kontrollarbeid og forebyggende arbeid er preget av høy faglig kvalitet, sier statsråd Trond Giske.

 

- For å klare å redusere dopingbruken innenfor idretten må dopingjegerne hele tiden utvikle sine metoder og sin virksomhet. Derfor har Regjeringen vedtatt en betydelig økning av tilskuddet for 2009, sier statsråd Giske.

 

Tilskuddet skal bidra til å opprettholde og utvikle Antidoping Norge som et uavhengig kontroll- og påtaleorgan, som er et grunnleggende element i arbeidet for en dopingfri idrett i Norge. Det skal også bidra til at Antidoping Norge kan bekjempe doping gjennom å fremme en ærlig og dopingfri idrett.

 

Regjeringen har videre bestemt at den skal sette i gang et arbeid for å vurdere en eventuell innføring av en straffebestemmelse om doping i legemiddelloven.