Historisk arkiv

Åpner for nye lotteriformer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen har vedtatt å endre lotteriregelverket slik at det kan gis tillatelse til nye former for lotterier. - En ny type lotterier som nå vil bli vurdert er lotterier i tilknytning til panting av flasker, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske. (20.10.06)

Pressemelding

Nr.: 160/06
Dato: 20.10.2006
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Siv Haugan, tlf. 22 24 80 52

Åpner for nye lotteriformer

Regjeringen har vedtatt å endre lotteriregelverket slik at det kan gis tillatelse til nye former for lotterier. - En ny type lotterier som nå vil bli vurdert er lotterier i tilknytning til panting av flasker, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Endringene i forskriften åpner ikke for pengespill på internett og det er fortsatt regjeringens syn at pengespillmarkedet skal være begrenset.

- Endringene vil gjøre det mulig å gi tillatelse til nye og mer kreative typer lotterier. Dette er en utfordring til de samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner. En forutsetning er at de ikke har negative sosiale konsekvenser, understreker statsråd Giske.

Intensjonen med endringene er å gi humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner muligheten til å utvikle moderate former for pengespill med liten fare for spilleavhengighet, når automatene forsvinner fra 1. juli 2007.

Søknad om tillatelse til å avholde slike nye lotteriformer skal behandles av Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Forskrift om endring i forskrift til lov om lotterier m.v.