Historisk arkiv

Nattestenging av gevinstautomater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet foreslår stenging av gevinstautomater mellom kl. 2400 og kl. 0700.

Pressemelding

Nr.: 45/06
Dato: 16.05.2006
Kontaktinformasjon: Avdelingsdirektør Eivind Tesaker, tlf 22 24 78 19

Nattestenging av gevinstautomater

Kultur- og kirkedepartementet foreslår stenging av gevinstautomater mellom kl. 2400 og kl. 0700.

Forbudet vil ramme 2500 automater, som står på døgnåpne bensinstasjoner, langåpne serveringssteder og andre nattåpne områder.

- Forslaget kommer etter innspill fra de spilleavhengige selv. Mange spilleavhengige spiller om natta for å slippe å møte kolleger og familie. Nattestenging av automater kan derfor bremse skadene gevinstautomatene påfører de med pengespillproblemer, uttaler kultur- og kirkeminister Trond Giske.

- Mange gevinstautomater står oppstilt i døgnåpne lokaler. Å avskjære muligheten for å spille på automatene i de deler av døgnet da den sosiale kontrollen med spillingen er minst, er et målrettet tiltak for å begrense risikoen for problemspilling, sier statsråd Trond Giske.

Pålegget om nattestenging ønskes tatt inn i regelverket for gevinstautomater. Forslaget må først på ordinær høring hos berørte aktører, og høringsforslaget vil bli sendt ut av departementet om kort tid. Det vil være Lotteri- og stiftelsestilsynet som har ansvaret for å føre tilsyn med at nattestengingen gjennomføres.


Nattestengte automater kommer i tillegg til forbud om seddelinnkast som trer i kraft fra 1. juli.