Historisk arkiv

Nobel fredssenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur-og kirkeminister Trond Giske hadde møte med Nobel fredssenter mandag 9. oktober knyttet til den økonomiske situasjonen ved senteret.

Nobel fredssenter

Kultur-og kirkeminister Trond Giske hadde møte med Nobel fredssenter mandag 9. oktober knyttet til den økonomiske situasjonen ved senteret. Kulturministeren hadde flere spørsmål til ledelsen ved senteret.

Spørsmålene:

1) Ser Fredssenteret at både den forrige og nåværende regjering har fullt ut oppfylt det nivået for statsstøtte som lå i forutsetningene ved etableringen av Fredssenteret?

2) Medfører det riktighet at Fredssenteret har brukt størsteparten av sponsormidler fra flerårige kontrakter allerede første driftsår? Hva er i så fall grunnen til dette?

3) Hva er grunnen til at Fredssenteret ikke har fulgt anmodningen om å tilpasse driften til det bevilgningsnivået to statsråder, to regjeringer og Stortinget har lagt opp til?

4) Hva er grunnen til at Fredssenteret ikke iverksatte noen tiltak for å tilpasse driften etter møte med departementet i mai, da man nok en gang fikk beskjed om at man ikke kunne forvente noen kraftig økning i statsstøtten?

5) Hva er grunnen til at man velger å skape et inntrykk i media av at det ikke har vært interesse for å møte Fredssenteret, når statssekretæren har hatt tre møter med Fredssenteret, og både direktør og styreleder ved ulike anledninger har tatt opp den økonomiske situasjonen med statsråden og fått bekreftet at både statsråd og departement kjenner saken?

6) Ser Fredssenteret at den manglende oppryddingen i økonomien og den medfølgende presseomtalen kan bidra til å skade Fredssenterets anseelse?