Historisk arkiv

Bente Møller nasjonal koordinator for Mangfoldsåret 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Bente Møller er ansatt som nasjonal koordinator for Mangfoldsåret 2008. – Med sin brede erfaring, gode kontaktnett, faglige dyktighet og sterke engasjement er Møller svært godt kvalifisert til stillingen, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Pressemelding

Nr.: 15/07
Dato: 01.02.07

Bente Møller nasjonal koordinator for Mangfoldsåret 2008

Bente Møller er ansatt som nasjonal koordinator for Mangfoldsåret 2008.

Bente Guro Møller (f. 1949) er cand.philol. (1982) fra UiO med hovedfag i Nordisk språk og litteratur, samt mellomfag i historie og folkeminnevitenskap. Etter mange år som lektor i videregående skole og klassestyrer for minoritetsspråklige elever tok Møller initiativ til å etablere Internasjonalt kultursenter og museum (IKM) i 1990. Siden har hun bygget opp denne institusjonen til en etablert museumsinstitusjon, som i 2006 ble kåret til årets museum under Museumsforbundets årsmøte.

I 2001 fikk Møller Oslo kommunes kulturpris for sitt engasjement innenfor det flerkulturelle feltet.

– Møller har gjennom innsatsen i IKM markert seg som en viktig aktør i det flerkulturelle feltet, der hun og medarbeiderne hennes har fått til en imponerende serie av prosjekter og utstillinger. Med sin brede erfaring, gode kontaktnett, faglige dyktighet og sterke engasjement er Møller svært godt kvalifisert til stillingen som koordinator for Mangfoldsåret, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.