Historisk arkiv

Ladbrokes-saken: EFTA-domstolen anerkjenner norsk pengespillpolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

EFTA-domstolen har i en uttalelse til Oslo tingrett stadfestet at hovedprinsippene i norsk pengespillpolitikk ikke er strid med EØS-retten.

 EFTA-domstolen har i en uttalelse til Oslo tingrett stadfestet at hovedprinsippene i norsk pengespillpolitikk ikke er i strid med EØS-retten.
- Det er positivt at prinsippet om å kunne ha statlige monopol på pengespill er blitt stadfestet, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.
 
- Det er viktig for staten å kunne føre en restriktiv pengespillpolitikk for å hindre uheldige sosialpolitiske følger av spill. EFTA-domstolen har sett de reelle hensynene som ligger bak norsk pengespillovgivning, og samtidig anerkjent at slik virksomhet kan drives til inntekt for gode formål og ikke private næringsinteresser, understreker Giske.

EFTA-domstolens uttalelse er avgitt etter anmodning fra Oslo tingrett i forbindelse med at den internasjonale pengespillselskapet Ladbrokes har gått til sak mot den norske stat. Ladbrokes hevder at norsk lovregulering av pengespill er i strid med EØS-avtalen. Saken vil bli behandlet videre av Oslo tingrett. Tidspunktet for den videre behandling er ikke fastsatt.

Se dommen