Historisk arkiv

Veiledningshefte for kirkelige arbeidsgivere ved mistanke om seksuelle overgrep

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet har i samarbeid med biskopene og Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon( KA) utarbeidet "Veiledningshefte for kirkelig arbeidsgivere ved mistanke om eller anklage mot arbeidstaker om seksuelle overgrep"

Heftet sendes i disse dager til alle kirkelige arbeidsgivere til bruk ved mistanke eller anklage mot arbeidstaker om seksuelle overgrep. I heftet tas det opp relevante kirkerettslige, arbeidsrettslige og strafferettslige bestemmelser. Det gis også konkret veiledning om blant annet saksbehandling, politi- og påtalemyndighetens oppgaver, særlige problemstillinger i forhold til barn, taushetsplikt og informasjon.

- Kirken må ikke bidra til fortielse på dette området. Det er derfor positivt at Bispemøtet og KA sammen med oss, har laget denne veilederen.  Heftet vil kunne bidra til forebygging, sier kultur-og kirkeminister Trond Giske.

De kirkelige arbeidsgiverne anbefales å sørge for at det utarbeides lokale planer på forebygging og til bruk i konkrete tilfeller.    

 Hefte kan du laste ned her