Historisk arkiv

1 418 millioner kroner til idrettsformål i 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen vil i statsråd fredag tildele 1 418 millioner kroner i spillemidler til idrettsformål for 2008. Beløpet inkluderer en ordinær tildeling på 1 250 millioner kroner, samt 168 millioner kroner i overgangsmidler.

Regjeringen vil i statsråd fredag tildele 1 418 millioner kroner i spillemidler til idrettsformål for 2008.

Beløpet inkluderer en ordinær tildeling på 1 250 millioner kroner, samt
168 millioner kroner i overgangsmidler.

– Hovedfordelingen styrker regjeringens satsing på idrett for barn og ungdom, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Generalsekretær i NIF Inge Andersen, visepresident i NIF Odd Roar Thorsen og kultur- og kirkeminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementet

Idrettsanlegg
Det vil avsettes 625 millioner kroner til idrettsanlegg i kommunene. I tillegg styrkes idrettsanlegg i kommunene med 7,5 mill. kroner fra inndratte midler.

– Idrettsanlegg er en forutsetning for idrettsaktivitet. Satsing på anlegg er avgjørende for å kunne nå målet om idrett og fysisk aktivitet for alle, sier statsråd Giske. 

Regjeringen legger til rette for særskilte satsinger gjennom et anleggspolitisk program for perioden 2007-2010. Det vil avsettes 54 millioner kroner til dette formålet i 2008. I tillegg styrkes anleggspolitisk program med 6 mill. kroner fra inndratte midler.

 – Gjennom det anleggspolitiske programmet vil vi sette inn ekstra ressurser til anlegg i pressområdene og til kostnadskrevende anlegg. Dette bidrar til at barn og ungdom over hele landet får gode vilkår til å drive idrett, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Tildelingen for 2008 vil også utgjøre en styrking av tilskuddet til anlegg for friluftsliv i fjellet. Det vil avsettes 11 millioner kroner til dette formålet, en økning på 1 mill. kroner fra forrige år.

Overgangsmidler til idrettsformål
For å lette overgangen etter bortfallet av automatinntekter vil det i 2008 utdeles
500 mill. kroner i overgangsmidler fra spillemidlene. Av dette beløpet fordeles
168 mill. kroner til idrettsformål. Fordelingen til idrettsformål er foretatt etter samråd med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).

50,5 mill. kroner av overgangsmidlene tilføres tilskuddsordningen for lokale lag og foreninger.

- Styrkingen av tilskuddet til idrettslagene er av stor betydning når det gjelder å legge til rette for lokal idrettsaktivitet for barn og ungdom, uttaler statsråd Trond Giske.

117,5 mill. kroner av overgangsmidlene tilføres NIF, fordelt på fire tilskuddsposter. En betydelig del av midlene vil tildeles post 3 ”Barn og ungdom”.

- Overgangsmidlene skal bidra til et godt aktivitetstilbud for barn og ungdom i den frivillige medlemsbaserte idretten og bidra til gode rammebetingelser for idrettslagene, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Overgangsmidlene til NIF skal også gå til å styrke grunntilskuddet til særforbundene.

- Særforbundene har ansvar for at det legges til rette for at det kan utøves idrett på alle nivåer og for alle aldersgrupper. Styrkingen av grunnstøtten til særforbundene vil ha en positiv effekt på utviklingen av lokal idrettsaktivitet, sier statsråd Giske.

5 mill. kroner av overgangsmidlene til NIF er forbeholdt folkehelsesatsing.

- Folkehelsesatsingen vil inkludere en styrking av samarbeidet mellom idrett og skole og en styrking av særforbundenes tiltak rettet mot inaktive voksne, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.