Historisk arkiv

Presseinvitasjon:

Hamsun 2009 – Knut Hamsun 150 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Onsdag 11. februar kl 10.00 inviterer kulturminister Trond Giske til Hamsun-lunsj i Nasjonalbiblioteket med uformell samtale om forfatteren og smakebiter fra åpningsforestillingen ”Sult og suppe”.

Logo for Hamsunåret 2009150-årsjubileet for Knut Hamsuns fødsel blir i år feiret over hele landet og i utlandet. Kultur- og kirkedepartementet ønsker at jubileet skal gjennomføres på en måte som er verdig Hamsuns nasjonale og internasjonale anerkjennelse som dikter, og har bedt Nasjonalbiblioteket om å ta ansvar for den offisielle markeringen.

Onsdag 11. februar kl 10.00 inviterer kulturminister Trond Giske til Hamsun-lunsj i Nasjonalbiblioteket med uformell samtale om forfatteren og smakebiter fra åpningsforestillingen ”Sult og suppe”.

Med i samtalen er også nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein, teatersjef ved Riksteatret Ellen Horn, regissør Catrine Telle, Nasjonalbibliotekets forskningsbibliotekar Trond Haugen og regissør Bentein Baardson.

For mer informasjon og påmelding (innen kl 12 tirsdag 10. februar) vennligst kontakt informasjon@nb.no eller tlf 23 27 61 45.

Her kan du se programmet for Nasjonalbibliotekets utstillingsåpning og åpningsforestilling for Hamsun-året 2009 den 19. februar.

Les mer om Hamsun-jubileet på www.hamsun.no

Velkommen!