Historisk arkiv

Polsk-norske kulturprosjekter klare i 3. utlysningsrunde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

15 nye samarbeidsprosjekter er nå godkjent for finansiering fra Kulturutvekslingsfondet. Prosjektene som er godkjent etter tredje utlysning omfatter scenekunst, musikk, kulturarv, billedkunst og litteratur og involverer aktiviteter i både Polen, Norge og Island.

Liste over prosjekter som mottar støtte etter 3. utlysningsrunde

– Dette er et viktig bidrag til økt kunnskap og interesse for både norsk og polsk kultur, og er et eksempel på hvordan EØS-midlene bidrar til stadig tettere polsk-norsk kontakt og samarbeid, sier kulturminister Anniken Huitfeldt. De utlysningene vi har hatt til nå har vist at det er stor interesse for fondet. Gode og spennende prosjekter har fått støtte.

Kulturutvekslingsfondet med Polen ble etablert i 2008 og forvaltes av det polske kulturdepartementet.  Fondet finansieres i hovedsak av norske EØS-midler og utgjør totalt nærmere 90 millioner kroner. Fondet støtter kulturell utveksling i form av samarbeidsprosjekter mellom polske søkere og partnere fra Norge, Island eller Liechtenstein. Målet er å styrke dialogen og det kulturelle samarbeidet mellom Polen og giverlandene.  

Det er polske institusjoner, organisasjoner og kulturaktører som kan søke om midler fra fondet, men alle søkere må samarbeide med minst én partner fra ett av giverlandene Norge, Island eller Liechtenstein. Norske aktører kan gjerne være initiativtager til prosjekter.

Prosjekttilskuddet utgjør minimum 10 000 og maksimum 250 000 euro. Prosjektene må ferdigstilles innen 31. oktober 2011.

Midler fra Kulturutvekslingsfondet blir utlyst offentlig i fem omganger. Fjerde søknadsrunde har frist 30. november 2009. I denne runden utlyses ca 25 millioner norske kroner, den støste summen som vil bli utlyst. Femte og siste søknadsrunde vil finne sted i januar 2010. Nærmere opplysninger om prosjektene og søknadsprosessen finnes på Kulturutvekslingsfondets hjemmeside.

Kultur- og kirkedepartementet koordinerer arbeidet med fondet i Norge, i samarbeid med Norsk kulturråd, ABM-utvikling og Riksantikvaren.

Du kan også henvende deg til: kulturutvekslingsfondet@kkd.dep.no.