Historisk arkiv

Kultur-og kirkeministeren overrekker frivillighetsprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Sted:

Kultur- og kirkeminister Trond Giske overrekker årets Frivillighetspris på direkten under TV2 God morgen Norges sending 5. desember i tidsrommet 08:45-09.00

Se sendingen direkte eller i opptak på TV2s web-TV

I prisens formålsparagraf heter det at: "Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn." 

Trond Giske sier at prisen bidrar til å gi frivilligheten et ansikt, og at det er viktig å markere og synliggjøre den omfattende og betydningsfulle frivillige innsatsen som skjer lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

FN utnevnte 5. desember til årlig internasjonal frivillighetsdag i 1985. Norge har delt ut en nasjonal Frivillighetspris siden 1995. Frivillighetsprisen har bidratt til lokale frivillighetspriser og markeringer av FNs internasjonale Frivillighetsdag over store deler av landet.

Frivillighet Norge er ansvarlig for utdelingen av årlig Frivillighetspris. For mer informasjon om kandidater, jury med mer. se www.frivillighetnorge.no