Historisk arkiv

Åslaug Haga besøker kvalitetskommunen Lørenskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga besøker tirsdag Rasta opplæringssenter i Lørenskog kommune.

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga besøker tirsdag Rasta opplæringssenter i Lørenskog kommune. Hun vil sammen med Fagforbundets leder Jan Davidsen være tilstede når politikere, ledelse og ansatte i Lørenskog kommune signerer en unik lokal avtale for kvalitetsutvikling.

Et av flere kvalitetskommuneprosjekter i Lørenskog skal sikre 40 flyktninger en praksisplass i kommunen. På Rasta opplæringssenter får 180 deltakere med fremmedspråklig bakgrunn fra ca. 40 ulike land opplæring i norsk og samfunnsfag. Målet med prosjektet er både å gjøre deltakerne selvhjulpne og samtidig forsøke å sikre Lørenskog kommune god arbeidskraft i årene framover.

  • Tid: Tirsdag 8. mai kl. 12.00
  • Sted: Rasta opplæringssenter, Rastastubben 1 i Lørenskog kommune. Senteret ligger tett ved Gamleveien i 2. etasje på Rasta senter.

Kvalitetskommune-programmet er en omfattende satsning i arbeidet med å realisere kommunalministerens visjon for kommunesektoren. Programmet er et samarbeid mellom staten, KS og arbeidstaker­organisasjonene.

Målet med samarbeidet er å øke kvaliteten og effektiviteten på det kommunale tjenestetilbudet gjennom en konstruktiv samhandling mellom de folkevalgte, lederne og de ansatte slik at innbyggeren merker en forbedring. Det er et særskilt mål å redusere sykefraværet i kommunesektoren.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00