Historisk arkiv

Tarjeis drømmedag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

- Dette har vært en fantastisk dag, sa Tarjei Torp (14) på tampen av drømmedagen i Kommunal- og regionaldepartementet. Tarjei gikk ikke helt til topps i Nrk Kvitt eller dobbelt, men fikk en dag full av opplevelser og inntrykk i Regjeringskvartalet.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa introduserte ham like godt på scenen foran alle deltakerne på Byggekostnadsprogrammets konferanse i Oslo.

- Jeg er svært imponert over Tarjeis kunnskaper om Kommune-Norge. Deg kunne vi hatt bruk for i departementet! sa statsråden.

Statsråden ba Tarjei sitte på i regjeringsbilen tilbake til departementet for å få en ekstra prat med Kvitt eller dobbelt-vinneren. - Det er spesielt artig for meg å treffe en som er like interessert i Kommune-Norge som meg selv, sa Kleppa.


[ Høyoppløselig versjon ] (Foto: Eline Bjerke/KRD)

Deretter bar det til Statsministerens kontor, der Tarjei fikk besøke Stoltenbergs kontor og se salen som brukes til regjeringskonferanser.

Møtte statsministeren og olje- og energiministeren

På vei inn til Stortinget møtte Tarjei statsminister Jens Stoltenberg, og de utvekslet synspunkter om den flotte utsikten fra kontoret.


[ Høyoppløselig versjon ] (Foto: Eline Bjerke/KRD)

Etter at olje- og energiminister Åslaug Haga var ferdig med innlegget på Energibedriftenes landsforening, spaserte hun tilbake til kontoret sammen med Tarjei. Haga var på vei til regjeringens strategikonferanse. - Bli med opp, da, så ser vi hvem vi treffer, sa statsråden.


[ Høyoppløselig versjon ] (Foto: Eline Bjerke/KRD)

Møtte hele regjeringen

- Dere må hilse på Tarjei Torp, som har deltatt i Kvitt eller dobbelt om kommunekunnskap, sa statsråd Haga, og introduserte ham til alle regjeringemedlemmene som var samlet for å et strategimøte på Statsministerens kontor.

Tarjei hadde på forhånd bedt spesielt om en orientering om kommunesammenslåinger, og rådgiver Stein Ove Pettersen delte sine kunnskaper om emnet med ham.

- Dagen ble mye finere enn jeg hadde ventet. Jeg har hatt det helt fantastisk, sa Tarjei Torp.
 

Det skjer mer ...

Tarjei har enda en premie til gode: Han ønsker å besøke Utsira kommune i Rogaland. Statsråd Kleppa har lovet å være med på reisen, som skjer i 2008...