Historisk arkiv

Statsråd Kleppa til Danmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa drar tirsdag 24. februar til Danmark for å studere den danske kommunalreformen. Media inviteres til å bli med.

Statsråden og hennes delegasjon drar til Danmark for å høre mer om reformen som blant annet antallet reduserte antallet kommuner fra 271 til 98 fra 1. januar 2007.

- Vi har en tiltagende debatt i Norge om den norske kommunestrukturen. En stor geografisk ulikhet mellom Norge og Danmark gir et veldig ulikt utgangspunkt for denne debatten. Jeg er likevel interessert i å høre om hvilke erfaringer både ministeren, to kommuner som har funnet ulike løsninger og KL (tidligere Kommunernes Landsforening som tilsvarer det norske KS) har med reformen, sier statsråd Magnhild Meltveit Kleppa.

Program:
8.00 Avreise fra København til Vallensbæk kommune

8.45 – 10.15 Møte med Vallensbæk kommune. En kommune med 12.315 innbyggere som har inngått forpliktende samarbeid med nabokommunen Ishøj.

11.15 – 12.30 Møte med Lejre kommune. En kommune med 26.586 innbyggere som er en sammenslutning av de tre kommunene Bramsnæs, Hvalsø og Lejre.

13.45-15.15 Statsråden har møte i KL (tidligere Kommunernes Landsforening) i København

15.30-17.00 Statsråden har møte med velferdsminister Karen Jespersen i Velfærdsministeriet i København

Media inviteres til å bli med under kommunebesøkene. Det er begrenset antall plasser på bussturen, så vi ber om at media som ønsker plass, gir beskjed til Kjersti Bjørgo på kjersti.bjorgo@krd.dep.no eller tlf. 97 16 48 35 senest onsdag 18. februar.

Statsråden er tilgjengelig for media både før og etter møtene i KL og Velfærdsministeriet. Etter møtet i Velfærdsministeriet er også den danske ministeren - velferdsminister og minister for likestilling Karen Jespersen (V) tilgjengelig for spørsmål.