Historisk arkiv

Nyheter for KRDs ansatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Oppdatert 29. juli kl 14.15.

Oppdatert 29.07. kl. 14.15 

Åpent hus

Alle ansatte i departementene, SMK og DSS er velkommen til åpent hus i kantinen i R5 lørdag og søndag fra kl. 11.00-15.00, med enkel, gratis servering.
 
Du kan ta med dine nærmeste, men vi ber om at du begrenser antallet, siden vi regner med stor pågang.
 
Kantineområdet og tilhørende møteromsarealer i 1. og 2. etasje er tilgjengelig. Resten av bygningen er avsperret, og det er ikke adgang til å ta med besøkende inn i departementsarealene.

For å komme til hovedinngangen, gå rundt hjørnet fra Teatergata. Husk adgangskort.

Se også Departementenes servicesenter 

 

Oppdatert 28. juli kl 16.45.

Vi flytter tilbake til R5
 

Alle ansatte i Kommunal- og regionaldepartementet flytter tilbake til R5. Det opplyste fungerende departementsråd Gunnar Andrésen på et allmøte torsdag 28.07.
 
Alle som skal jobbe mandag møter opp i R5. De som er på jobb denne uken kan flytte tilbake til sine kontorer i regjeringskvartalet fra kl. 12.00 fredag 29.07.
 
R5 er sjekket gjennom og er trygg. Alle rømningsveier er sjekket og i er orden. Det kan være noe glass noen steder, men dette blir ryddet opp i. Inngangen blir fra den vanlige inngangen fra Akersgata, men det blir ikke mulig å passere VG-bygget.

Takker Husbanken
 
- Tusen takk til Husbanken som har tatt imot oss på en enestående måte, sier Gunnar Andrésen.
 
Godt å være med dere!
- Det er godt å være her og se dere alle, sa Liv Signe da hun møtte ansatte på allmøtet torsdag. - Det verste som kunne skje har skjedd, men det har fått fram det beste i oss.

Hun understreket at alle ansatte i departementsfellesskapet er rammet av denne alvorlige hendelsen, enten man var til stede da terrorangrepet skjedde, nettopp forlatt arbeidsplassen eller var på ferie.

– Nå er det viktig å ta vare på hverandre, sa statsråden.

Statsråd Liv Signe Navarsete møtte kolleger i departementets midlertidige lokaler. Vi tente lys for omkomne og sårede kolleger i Regjeringskvartalet. Foto: Kommunal- og regionaldepatementet/Eline Bjerke

Felles lunsj i R5 fredag 29. juli
Vil du møte kollegaer til lunsj? Ta med matpakken til PA-torget i 8. etasje i R5 fredag kl. 12.00.

Snakke med noen?
Dette har berørt alle som jobber i departementet, enten de var i R5, på vei hjem eller på ferie.
 
Vi har alle vår egen måte å reagerer på, men de vanligste ettervirkningene er tomhet og fravær av følelser til å begynne med. Etter hvert kommer følelsesmessige reaksjoner som sorg, maktesløshet, tristhet, tomhet, sinne og lettelse over å ha overlevd og ikke blitt skadet. Det er også vanlig med fysiske reaksjoner som kvalme, uro og søvnløshet. I tillegg kan man oppleve nedsatt hukommelse og konsentrasjon, samt at man blir raskere utmattet enn vanlig.
 
Det er et kjempespekter av mulige reaksjoner. De kan føles ubehagelige, men er like fult normale. De aller fleste kommer gjennom slike opplevelelser uten varige plager. Noen kan ha behov for hjelp til å bearbeide tanker og følelser, og kan da få bistand til dette av Bedriftshelsetjenesten eller primærtjenesten. 
 
Det er viktig at vi alle fortsetter å ta vare på hverandre i dagene og ukene som kommer.

- Ikke nøl med å ringe meg, sier personalsjef Torbjørn Dolva, mobiltlf. 995 19 076, som også formidler kontakt med Bedriftshelsetjenesten.

Oppdatert onsdag 27. juli kl. 16.50.

Også i dag hadde vi et allmøte på jobben, der ca. 30 medarbeidere deltok. Det var tent lys og satt fram blomster i respekt for våre drepte og skadde kolleger i departementsfellesskapet. Det er ikke noe nytt om lokalisering, men arbeidet går greit i Husbankens lokaler.
 
Vi opplever at medarbeidere reagerer veldig forskjellig etter terrorangrepet. Personalsjef Torbjørn Dolva ber de som som føler for det ta kontakt med ham på mobiltlf. 995 19 076. Han formidler videre kontakt med Bedriftshelsetjenesten.
 
Ansatte som skulle vært på jobb får permisjon med lønn. PA melder at augustlønningen er i rute.
 
Vi håper å se flest mulig kolleger på allmøtet i morgen kl. 14. Det blir servert rykende ferske vafler!

 

Oppdatert onsdag 27. juli kl. 10.00.
 
Fungerende departementsråd Gunnar Andrésen inviterer alle ansatte til å møtes torsdag 28.07. kl. 14.00 i Husbankens lokaler i Vika. Det blir enkel servering.
 
Dagens allmøte skjer som planlagt kl. 14.
 
Vi har mistet kolleger i Regjeringskvartalet, og vi tenner lys for dem i våre midlertidige lokaler.

 

Oppdatert 26. juli kl 16.23.

Departementet holder daglige allmøter for medarbeidere. I morgen, onsdag 27., møtes vi kl 14.00 (med forbehold om tidspunktet). 

I dag har det også vært en samtalegruppe med psykolog Anne Kari Hoel fra Utenriksdepartementet for en gruppe medarbeidere. Flere tilbud vil komme.

De som ønsker det kan møtes for felles lunsj kl 11.30 i personalkantina i Storebrand-bygget på Aker Brygge. Møt eventuelt opp på utsiden av Husbankens lokaler i Støperigaten 1 (like ved Felix kino).

 

Informasjon pr 26.07.2011 kl 14.20.

KRD legger ut ny informasjon så snart vi har noe nytt å melde.

Departementet er i operativ drift i Husbankens lokaler i Vika.

 

Informasjon pr 25.07.2011

Åpent hus for ansatte og fredagskaffe kl. 13
Kommunal- og regionaldepartementet er vel installert i Husbankens lokaler i Oslo sentrum. Alle funksjoner som departementet har ansvaret for ivaretas.

Alle ansatte er velkommen til å besøke kolleger i det nye lokalet:

  • Sted: Husbankens regionkontor Øst
  • Adresse: Støperigaten 1, Vika, Oslo
  • Telefon: 815 33 370 og 22 96 17 80
  • Åpningstid: 08.00 – 15.00.

Utvidet fredagskaffe
Fungerende departementsråd Gunnar Andrésen inviterer alle ansatte til fredagskaffe fredag 29. juli kl. 13.00. – Det oppleves godt å møte kolleger igjen etter bombeangrepet mot arbeidsplassen vår, og jeg oppfordrer alle som har lyst og anledning til å delta, sier Gunnar.

Varmt og godt allmøte
Mange kolleger deltok på allmøtet der departementsråd Eivind Dale orienterte om situasjonen. Han er lettet over at ingen er skadd eller savnet, og trygg på at vi skal løse departementets oppgaver framover.  Det er uavklart når vi kan flytte tilbake. FAD koordinerer denne prosessen. Samtidig uttrykte han sorg og fortvilelse over terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Fra i dag er det mulig å hente ut gjenstander fra R5. Kontakt evt. Odd Grønvold på mobiltlf. 41245 317 om dette.

Statssekretær Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim hilste fra statsråd Navarsete. – Statsråden var opptatt av at sorgen og fortvilelsen har mange former, og ba oss om å være sammen og ta vare på hverandre, sa Anne Beathe.

Lege Huang Tran orienterte om Bedriftshelsetjenestens tilbud om oppfølging av ansatte. – Alle reaksjoner er normale, understreket hun. Tran delte ut et skriv med gode råd til ledere og medarbeidere. Kontakten med Bedriftshelsetjenesten skjer via personalsjef Torbjørn Dolva på mobiltlf. 995 19 076.

Flere kolleger fortalte om sine opplevelser i Regjeringskvartalet.

Ansatte fra departementet og Husbanken samlet seg til ett minutts stillhet kl. 12.00 for å minnes de som har omkommet i terrorangrepet.

Tidligere nyheter og pressemeldinger som berører ansatte