Historisk arkiv

Statsråden besøkte Songdalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statsråd Liv Signe Navarsete besøkte Songdalen kommune i Vest-Agder 07.10.2011. Songdalen er en av 31 kommuner som er tatt opp i utviklingsprogrammet "Saman om ein betre kommune". Songdalen kan allerede vise til gode resultater med trepartssamarbeid lokalt.

Statsråd Liv Signe Navarsete besøkte Songdalen kommune i Vest-Agder 07.10.2011. Songdalen er en av 31 kommuner som er tatt opp i utviklingsprogrammet Saman om ein betre kommune. Songdalen kan allerede vise til gode resultater med trepartssamarbeid lokalt.

Songdalen var også med i Kvalitetskommuneprogrammet og har gode erfaringer med at ansatte, ledere og lokale folkevalgte jobber sammen for å utvikle kommunen. Nå fortsetter kommunen samarbeidet under ny fane, Saman om ein betre kommune. Temaene nå er å få ned sykefraværet og redusere uønsket deltid blant de ansatte. Kommunen er blant annet i gang med å kartlegge hvor mange ansatte som ønsker seg heltidsarbeid i stedet for deltid.

Kommunen er godt i gang, og resultatene lar ikke vente på seg: Sykefraværet i kommunen var på 10,9 prosent for et år siden, nå er tallet 7,3 prosent. I helse- og omsorgssektoren er sykefraværet nå nede i 5,3 prosent.

Et eget prosjekt for renholderne i kommunen har ført til at halvparten av renholderne er på god vei til å skaffe seg fagbrev – og sykefraværet er redusert fra 16,4 prosent for to år siden til 4,7 prosent så langt i år.