Historisk arkiv

Flå kommune får 400.000 kroner til forprosjekt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet støtter Flå kommune med 400.000 kroner i forbindelse med forprosjektet ”Gulsvik – Fra fjord til fjell” innenfor Regjeringens småsamfunnssatsing.

Pressemelding

Nr.: 89/2006

Dato: 17.10.2006

Flå kommune får 400.000 kroner til forprosjekt

Kommunal- og regionaldepartementet støtter Flå kommune med
400.000 kroner i forbindelse med forprosjektet ”Gulsvik – Fra fjord til fjell” innenfor Regjeringens småsamfunnssatsing.

Målsettingen med prosjektet er å vurdere potensialet og utfordringer som skal danne grunnlag for en utviklingsplan for Gulsvikområdet som bosted, som lokaliseringssted for nyetablering, som hyttekommune og som reisemål for øvrig.

- ”Hyttefolkene” er i mange av våre kommuner den ”nye” befolkningen. Det er derfor viktig å utvikle tiltak for å integrere hyttefolk i lokalsamfunnet og vurdere tiltak som kan føre til at hyttefolk og fastboende kan gå sammen i arbeidet med å styrke og videreutvikle det lokale nærings- og kulturliv, sier statssekretær Inge Bartnes i Kommunal- og regionaldepartementet.

Forprosjektet er kostnadsberegnet til 1 millioner kroner. Det er viktig med erfaringsutveksling mellom områder som er i samme situasjon. Derfor kommer Flå kommune til å samarbeide med kommunene i Tinn og Vinje i Telemark som tidligere er tildelt midler til tilnærmede like prosjekter.

Kommunal – og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00