Historisk arkiv

Nytt rundskriv om opparbeiding av vei-, vann- og avløpsanlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 29.03.2006

Jeg håper rundskrivet blir til hjelp for kommuner og utbyggere som praktiserer opparbeidingsreglene i plan- og bygningsloven, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Pressemelding

Nr.: 26/2006
Dato: 29.03.2006

Nytt rundskriv om opparbeiding av vei-, vann- og avløpsanlegg

- Jeg håper rundskrivet blir til hjelp for kommuner og utbyggere som praktiserer opparbeidingsreglene i plan- og bygningsloven, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. - Det vil også bidra til mer effektive byggesaksprosesser og reduserte byggekostnader, mener statsråden.

Rundskrivet gir en samlet fremstilling av opparbeidningsreglene i plan- og bygningsloven § 67, og problemstillinger knyttet til disse reglene. Erfaring med praktisering av reglene viser at det jevnlig er behov for avklaringer og presiseringer. Reglene er mye brukt og regulerer vilkår om opparbeiding av tekniske anlegg som har stor økonomisk betydning både for utbyggere og kommuner.

Det kan bli endringer i bestemmelsen som følge av lovarbeidet som pågår med bakgrunn i Bygningslovutvalgets innstilling. Departementet mener likevel at det er behov for en gjennomgang av reglene nå, og at arbeidet kan gi nyttige avklaringer i forhold til det videre lovarbeidet på området.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.