Historisk arkiv

Åslaug Haga støtter trivselsarbeid på bygda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Prosjektet Trivselsbygda har som målsetting å skape attraktive bygdemiljøer i Norge. Kommunal- og regionaldepartementet støtter tiltaket med 550.000 kroner i 2007. Politisk rådgiver Geir Pollestad overrakte tilsagnsbrevet under åpningen av landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag på Vestfossen i Buskerud i formiddag

Prosjektet Trivselsbygda har som målsetting å skape attraktive bygdemiljøer i Norge. Kommunal- og regionaldepartementet støtter tiltaket med 550.000 kroner i 2007. Politisk rådgiver Geir Pollestad overrakte tilsagnsbrevet under åpningen av landsstevnet til Norges Bygdeungdomslag på Vestfossen i Buskerud i formiddag. 


TrivselsBygda er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Bygdeungdomslag, Norges Bygdekvinnelag og 4H Norge. Prosjektet skal bidra til å øke trivselen for de som bor på bygda og skape gode og attraktive bygdemiljøer. Dette skal bidra til å skape bolyst og samfunnsengasjement. Prosjektet inngår som ett av flere pilotprosjekter under KRDs småsamfunnssatsing. Småsamfunnssatsingen ble lansert i Stortingsmelding nr. 21 (2005-2006) ”Hjarte for heile landet. Om distrikts- og regionalpolitikken”.

- Dette er et fremtidsrettet og et litt utradisjonelt prosjekt som skal bidra til å skape bygdemiljøer hvor folk trives. Det er unge og driftige mennesker fra de tre organisasjonene som står bak ideen. Jeg har stor tro på at de klarer å skape engasjement og interesse for prosjektet i bygdene og på nasjonalt nivå, sier statsråd Åslaug Haga.

Samarbeid, informasjonsarbeid, skolering og formidling er sentrale virkemidler i prosjektet. I første omgang går Kommunal- og regionaldepartementet inn med midler i forprosjektfasen. Forprosjektet skal blant annet utrede omfanget og målet for et eventuelt hovedprosjekt.