Historisk arkiv

En million kroner til Malakoff Rockfestival

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet vil som del av sin satsing på kultur og næring samarbeide med Sogn og Fjordane Fylke, Eid Kommune og Malakoff Rockfestival i et pilotprosjekt for å gjøre Sogn og Fjordane enda mer attraktivt for ungdom.

Sogn og Fjordane fylke har lenge jobbet med å skape gode opplevelser i lokalsamfunnet. Dette for å få ungdom som har flyttet ut til å vende hjem samt å skape et enda bedre miljø for de som allerede bor der. Dette arbeidet skal nå styrkes med utgangspunkt i Malakoff Rockfestival. Festivalen skal utvikles som arena og møteplass hele året for å mobilisere enda flere unge, lokale og regionale grupper. 

- Regjeringen skal bidra til å gjøre flere steder enda mer attraktive, særlig for unge. Jeg håper prosjektet vil styrke Sogn og Fjordane og gi inspirasjon og nyttig erfaring til andre steder i landet, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Malakoff Rockfestival i Sogn og Fjordane viser at musikkfestivaler kan bidra til å gjøre mindre steder i landet enda mer attraktive. Festivalen ble startet opp, og drives fortsatt av unge lokale ildsjeler. Etter fire år er den blitt en anerkjent musikkfestival i Norge.  

- Regjeringen har satt kultur og næring på dagsorden, som en naturlig del av en helhetlig distrikts- og regionalpolitikk. Kultur og opplevelser betyr mye for folk, uansett hvor en bor i landet, og ikke minst i forhold til hvordan hjemstedet oppleves, sier statsråd Haga.

Det skal satses spesielt på entreprenørskap i skolen i samarbeid med lokalt næringsliv. Fylket satser også på internasjonal ungdomsutveksling i tilknytning til festivalen.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.