Historisk arkiv

Haga gir 250 000 kroner til kultur- og næringssatsing i Vefsn i Nordland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

- Vår støtte til kultur- og næringsbaserte pilotprosjekter er et viktig virkemiddel i distrikts- og regionalpolitikken. Gode tiltak bør bidra til positiv stedsutvikling, arbeidsplasser og trivsel, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Pilotprosjektet ”Kulturbasert næringsutvikling i Vefsn” er en del av Kommunal- og regionaldepartementets satsing på kultur og næring, og skal i samarbeid med Mosjøen og omegn næringsselskap og Nordland fylke, bidra til å gjøre stedet enda mer attraktivt, særlig for unge.

Prosjektet i Vefsn skal bygge opp et senter for utvikling av kulturbasert næring i regionen. Dette skal gjøres gjennom nettverkbygging, kompetanseoverføring, praktisk tilrettelegging, utvikling av støtteapparatet med mer. Mosjøen ønsker å være kulturbyen på Helgeland hvor samhandlingen mellom kultur og næring gir økt verdiskapning.

Kommunal- og regionaldepartementet har i 2007 satt av inntil 16,5 millioner til satsingen på kulturbasert næringsutvikling rundt om i landet. Av dette skal inntil 7,5 millioner gå til kultur og kulturbaserte pilotprosjekter som kan bidra til å gjøre områder utenfor de store byene enda mer attraktive enn i dag, spesielt for de unge. 

- Kultur og næring er en naturlig del av den helhetlige distrikts- og regionalpolitikken som denne regjeringen fører. Ved å satse på næringsutvikling som også er basert på kultur, opplevelser og fritid så vil dette være med å gi identitet og attraktivitet til et sted. Kultur og opplevelser betyr mye for folk, uansett hvor i landet en bor. Jeg har store forventninger til pilotprosjektet i Vefsn, sier statsråd Haga.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

Kontaktperson: Politisk rådgiver Geir Pollestad, tlf. 402 28 595.