Historisk arkiv

Haga gir Skeiv Ungdom 300 000 kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga støtter organisasjonen Skeiv Ungdom med 300 000 kroner i arbeidet med å bedre forholdene til unge homofile i distriktene. Dette skal brukes til informasjonsarbeid, ungdoms-konferanse, festival og rusforebygging i homomiljø.

Kommunal- og regionaldepartementet støttet i sommer organisasjonen Skeiv Ungdom med 100 000 kroner til finansiering av festivalen Jafnader - Nordic Queer Youth Festival 2007. Festivalen ble holdt på Sund folkehøgskole i Nord -Trøndelag 16. til 22. juli. Festivalen hadde fokus på hvordan det er å vokse opp på mindre steder og i bygder og samtidig kjenne seg annerledes. Hensikten med festivalen var å gi deltakerne en følelse av samhold og trygghet.

- Festivalen og ikke minst det informasjons- og holdningsarbeidet som Skeiv Ungdom driver er meget viktig, mener kommunal- og regionalminister Åslaug Haga Det er ikke så mange aktører som setter tydelig fokus på hvordan det er å vokse opp på mindre steder og samtidig kjenne seg annerledes, sier Haga.

Et tilskudd på 200 000 kroner til Skeiv Ungdom gis til videre informasjonsarbeid og, telefontjeneste for ungdom, utvikling av nettsider og informasjonspakker for ungdom, arbeid knyttet til skolen, samt seminarer om holdninger til seksualitet blant samisk ungdom.

- Et sentralt mål for denne regjeringen er at alle steder i landet er åpne og inkluderende, slik at også ungdom som bryter normer skal kunne bosette seg hvor de vil. Frihet til valg av bosted er overordnet i regjeringens distrikts- og regionalpolitikk. Derfor går vi inn med ytterligere 200 000 kroner til Skeiv Ungdoms ulike informasjons- og formidlingsoppgaver, sier kommunal– og regionalminister Åslaug Haga.