Historisk arkiv

Innbyggerne merker kommunesatsingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 10.01.07

Pressemelding: - Nå vil innbyggerne for alvor se resultater av regjeringens satsing på kommunesektoren, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga. Hun gleder seg over tallene i KS’ budsjettundersøkelse for 2007.

Pressemelding

Nr.: 1/2007
Dato: 10.01.07

Innbyggerne merker kommunesatsingen

- Nå vil innbyggerne for alvor se resultater av regjeringens satsing på kommunesektoren, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Hun gleder seg over tallene i KS’ sin budsjettundersøkelse for 2007. Disse viser at åtte av ti innbyggere bor i kommuner som i år utvider tilbudet sitt innenfor pleie- og omsorgssektoren. Økningen i antallet nye årsverk innen pleie- og omsorgssektoren er så høyt at med en slik årlig økning, har KS beregnet at regjeringen vil nå målet om 10 000 flere årsverk i sektoren innen 2009.

- Regjeringen holder det vi lovet på Soria Moria. Nå ser vi resultatene av at kommunene har fått til sammen 18 milliarder kroner mer i inntekter i 2006 og 2007. Etter flere år med sulteforing gir regjeringens satsing på kommunene økt velferd for befolkningen landet rundt, sier Haga.

Statsråden konstaterer at KS sin budsjettundersøkelse, der 266 av landets kommuner er med, gir et svært optimistisk bilde av Kommune-Norge. Kommunene gir ikke bare mer penger til budsjettvinneren pleie- og omsorg. Også grunnskolen og kultursektoren får et løft. Kommunene fortsetter barnehagesatsingen og vedlikehold av kommunale bygg styrkes.

- Gjennom bedring av kommuneøkonomien har vi klart å snu en negativ trend. Vi styrker det lokale selvstyret og gir folk flest bedre levekår, sier kommunalminister Åslaug Haga.