Historisk arkiv

Moderne boløsninger på bygda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga skal dele ut pris til vinnerne av arkitektkonkurransen ”Moderne boløsninger på bygda” 23.april kl. 10.00 på Selbu hotell- og gjestegård i Selbu.

- Regjeringens mål er at alle skal ha valgfrihet til å bo og trives i hele landet, sier statsråd Åslaug Haga.

”Hvordan kan unge mennesker tenke seg å bo på bygda?” Denne utfordringen har 64 arkitekter tatt tak i gjennom en konkurranse i regi av Blilyst:-). Konkurransen har vakt stor interesse i fagmiljøene og de spennende tegningene og resultatet av konkurransen vil bli offentliggjort av statsråd Haga i Selbu.

Blilyst:-) er et utviklingsprogram for innlandskommunene i Sør-Trøndelag, samt Rindal i Møre og Romsdal og Os i Hedmark.

Arkitektkonkurransen ”Moderne boløsninger på bygda” har vært en viktig del av arbeidet i Blilyst:-). Konkurransen har fokusert på nye, spennende og framtidsrettede boløsninger i det som skal være attraktive steder å bo for mennesker med ønske om naturopplevelser og sosialt fellesskap. Ideene skal ha overføringsverdi til andre bygdesamfunn og blir formidlet gjennom en vandreutstilling av vinnerprosjektene.

- Det lystbetonte og positivt ladede arbeidet som har foregått i regi av Blilyst:-) er noe som virkelig gleder en kommunal- og regionalministers hjerte, sier Åslaug Haga. Det Blilyst:-) har fått til, er noe jeg er opptatt av at andre fylker og kommuner også kan lære av. Det er derfor en ære å kunne få lov til å dele ut pris til de beste forslagene.