Historisk arkiv

850 000 kroner til Fjellregionen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa støtter prosjektet ” Småsamfunnssatsing i Fjellregionen” med nye 850.000 kroner i 2008. Kommunal- og regional-departementet har da fullfinansiert sin andel i dette prosjektet over 3 år.

Statsråd Magnhild Meltveit  Kleppa støtter prosjektet ” Småsamfunnssatsing i Fjellregionen” med nye 850.000 kroner i 2008. Kommunal- og regional-departementet har da fullfinansiert sin andel i dette prosjektet over 3 år.

Prosjektet omfatter kommuner i Nord-Østerdal og Stor-Elvdal og skal bidra til gode lokalsamfunnstiltak, der kommunene sjøl utpeker sine satsingsområder/grender med tilhørende tiltak.

Hovedmål er "attraktive lokalsamfunn og nærmiljøer som skaper identitet, bolyst, utdannings- og etableringslyst". Følgende delmål ligger til grunn for prosjektet:

  • å bidra til ett vellykket og synlig lokalsamfunnsprosjekt i hver av de 7 kommunene
  • å utvikle kommunenes kompetanse og evner som samfunnsaktører
  • å øke kompetansen i næringsapparatet på samfunnsutvikling
  • å bidra til etablering av et kompetansenettverk i fjellregionen
  • å videreutvikle regional ressursgruppe som nav i et regionalt kompetansenettverk
  • å utvikle regionale partnerskap

Alle kommunene er nå godt i gang, alle har valgt sted (noen har valgt flere områder/grender) og har opporganisert sine lokale prosjekter. De lokale prosjektene har et varierende omfang og innhold, for eksempel elveprosjekt i Os kommune, tettstedsutviklingsprosjekter i Tolga, utvikling av nasjonalparklandsby-konseptet i Kvikne, næringsutvikling i Alvdal, Bygdemuseet i Rendal, utvikling av Folldal sentrum og satsing i Atna, Stor-Elvdal.

Pilotprosjektet ”Revitalisering av småsamfunn i Fjellregionen – nettverk- og kompetansebygging og utvikling av lokalsamfunn” ” inngår som ett av flere pilotprosjekter under KRDs småsamfunnssatsing.

Den nasjonale småsamfunnssatsinga treffer godt i mange distriktskommuner