Historisk arkiv

Innsatsen på småsamfunn i Sør-Trøndelag videreføres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet viderefører støtten til tre lokale og regionale småsamfunnsprosjekter i Sør-Trøndelag med nye to millioner kroner for 2008.

Innsats rettet mot småsamfunn må være helhetlig og langsiktig. Det er viktig å sikre en god videreføring og gjennomføring av prosjekter som har kommet godt i gang, og som kan vise til gode resultater. Dette gjelder både for Blilyst, optimistbygdnettverket og Frøya inn i framtida. Målsettingen for den nasjonale småsamfunnssatsingen er å støtte opp under gode lokale og regionale utviklingsprosjekter.

- Jeg synes at vi i en god dialog med Sør-Trøndelag fylkeskommune har klart å finne fram til godt forankrete lokale prosjekter. Dette er prosjekter som har vist gode resultater, som har gjort at de også har vakt nasjonal interesse, sier statssekretær Janne Sjelmo Nordås i kommunal- og regionaldepartementet. Vi trenger den inspirasjon og løft som ildsjelene og de gode lokale prosjektene gir.

- Gjennom nettstedene Blilyst, optimistbygdnettverket og Frøya inn i framtida bygger de medvirkende bygdene nettverk, lærer av hverandre og viser fram både små og større tiltak som kan være med å stimulere til bolyst, optimisme og stolthet over hjemstedet sitt. Dette er prosjekter vi gjerne vil følge videre, sier statssekretæren i KRD.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.