Historisk arkiv

Lys i alle glas i Buskerud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet og Landsbruks- og matdepartementet støtter småsamfunns- og bosettingssatsingen ”Lys i alle glas” med henholdsvis 800.000 og 200.000 kroner i 2008.

Kommunal- og regionaldepartementet og Landsbruks- og matdepartementet støtter småsamfunns- og bosettingssatsingen ”Lys i alle glas” med henholdsvis 800.000 og 200.000 kroner i 2008. Begge departementene signaliserer også støtte i 2009. Prosjektet omfatter 12 kommuner i Hallingdal, Numedal og Midtfylket i Buskerud fylke.

- Det er meget viktig å støtte opp under prosjekter som tar fatt i egne utfordringer, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. 8 av de 12 kommunene som er med i prosjektet har hatt en negativ befolkningsutvikling de siste årene, samtidig som det for alle tre regionene har vært en befolkningsnedgang i de minste grendene. Dette ønsker kommunene å gjøre noe med, både ved å skaffe nye eiere og bosetting på tidligere fraflytta bruk, og å skape nye aktiviteter og næringer i lokalmiljøet, sier Kleppa og støtter prosjektet med 800 000 kroner i år.

Statsråd Terje Riis-Johansen støtter opp under innsatsen som gjøres for økt bosetting i Buskerud med 200.000 kroner i 2008. Arbeidet med å få ”Lys i alle glas” på gårdene er viktig i områder der landbruket fremdeles spiller en avgjørende rolle for bosettingen.

Prosjektet "Lys i alle glas" er godt forankra i alle de 12 kommunene, og har en prosjektperiode på 5 år, med avslutning januar 2011. Totalrammen for prosjektet er på nesten 9 millioner kroner.

Målet er ny innflytting i flest mulig av alle de fraflytta brukene i området;

  • Medvirke til at minst 100 fraflytta bruk får fast bosetting i Numedal, Hallingdal og Midtfylket innen 31.12.2011
  • Flesteparten av tilflytterne får seg arbeid i regionen, eller har med seg sin egen arbeidsplass

Dette omfatter kommunene Flesberg, Rollag, Nore og Uvdal, Hol, Ål, Hemsedal, Gol, Nes, Flå, Krødsherad, Sigdal og Modum

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.