Historisk arkiv

Statsråd Kleppa åpnet Kirkens Bymisjons nye hus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Meltveit Kleppa besøkte torsdag Kirkens Bymisjon for å åpne og delta i feiringen av nytt hus i Fredensborgveien i Oslo. Huset skal romme organisasjonens boligsosiale satsing, noe som blant annet innebærer et styrket samarbeide med Husbanken.

Kommunal- og regionalminister Meltveit Kleppa besøkte i dag Kirkens Bymisjon for å åpne og delta i feiringen av nytt hus i Fredensborgveien i Oslo. Huset skal romme organisasjonens boligsosiale satsing, noe som blant annet innebærer et styrket samarbeide med Husbanken.

- Noe av det første jeg gjorde da jeg tiltrådte som statsråd, var å invitere frivillige organisasjoner til idédugnad om hvordan man best kan forebygge og bekjempe bostedsløshet, forteller statsråd Kleppa. Frivillige organisasjoner er uunnværlige i arbeidet med å avskaffe fattigdommen. - Kirkens Bymisjon markerer seg i denne debatten og viser et sterkt engasjement som jeg gleder meg til å høre mer om i dag.

Bymisjonen driver flere boligtiltak for utsatte grupper på boligmarkedet. De utvikler også tiltak for at den enkelte skal kunne mestre bosituasjonen og beholde boligen. Oslo kommune og Husbanken er viktige samarbeidspartnere i dette arbeidet. Den nye samarbeidsavtalen med Husbanken medfører et sterkere samarbeid og en økt satsing på det boligsosiale arbeidet.

- Jeg ønsker kreativitet og engasjement fra alle som kan bidra i kampen mot bostedsløshet. Vi trenger flere boliger til de mest vanskeligstilte, som bostedsløse, rusmisbrukere og andre med sammensatte behov, sier statsråden. – Derfor vil regjeringen gi Husbanken fullmakt til å øke tilskuddet til utleieboliger opptil 40 % for en spesiell målgruppe. Denne tilskuddsøkningen innebærer en prioritering av de som sliter mest.

Husbanken er statens viktigste verktøy for å støtte opp under kommunenes boligsosiale arbeid. I tillegg til å disponere betydelige låne- og tilskuddsordninger som bostøtte, boligtilskudd og startlån, gir de også råd og veiledning til kommuner og andre aktører.

Kirkens bymisjon.
Boligutvikler Marit Nybø, kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa og generalsekretær Sturla Stålsett. (Foto: Benedicte Christensen/KRD)

Lys
Magnhild Meltveit Kleppa tente et lys da hun erklærte huset for åpnet. (Foto: Benedicte Christensen/KRD)