Historisk arkiv

Støtte til Samvirkesenteret med 465 000 kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet støtter Samvirkesenteret med 465.000 kroner til informasjonstiltak, for å gjøre den nye samvirkeloven mer kjent og mer brukt.

- Vi ønsker å støtte Samvirkesentrets arbeid for å gjøre den nye samvirkeloven mer kjent og brukt. Samvirkesenteret vil gjennom sitt arbeid søke å inspirere til nytt entreprenørskap, som igjen kan bety ny nærings - og distriktsutvikling. Ungdom og kvinner er spesielle målgrupper. Vi har tro på at den nye samvirkeloven kan være med å bidra positivt til distriktsutvikling, sier statssekretær Janne Sjelmo Nordås i Kommunal- og regionaldepartementet.

Samvirkemodeller er særlig aktuelle å bruke for å løse samfunnsoppgaver i distriktsområder, der de frie markedskreftene ikke kan løse samfunnsoppgaver knyttet både til tjenesteproduksjon, ulike former for næringsutvikling og fellesoppgaver knyttet til frivillig sektor.

- Vi har en klar oppfatning av at det her ligger et stort, uutnyttet potensial for å utvikle organisasjonsløsninger som kan løse samfunnsoppgaver i ulike deler av landet, og særlig i deler av Distrikts-Norge, sier statssekretæren. Midlene skal brukes til målrettede informasjonstiltak, blant annet en håndbok for etablering og drift av samvirkeforetak, slik at folk enkelt kan gjøre seg nytte av den nye lovens muligheter.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.