Historisk arkiv

Fredag 4. september siste frist for å stemme fra utlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Norske statsborgere som er bosatt eller oppholder seg i utlandet, kan forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner verden over fram til og med 4. september.

Norske statsborgere som er bosatt eller oppholder seg i utlandet, kan
forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner verden over fram til og med 4. september.

- Velgere som befinner seg i utlandet bør benytte anledningen til å forhåndsstemme i det landet de oppholder seg i innen 4. september, sier kommunikasjonssjef Liv Merete Wiker i Kommunal- og regionaldepartementet.

Det er mulig å forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner, altså ambassader, generalkonsulater og konsulater. I tillegg finnes det også et utvalg stemmemottakere oppnevnt av Kommunal- og regionaldepartementet som tar i mot stemmer. Det er også mulig å brevstemme fra utlandet dersom en velger ikke har anledning til å møte opp hos en utenriksstasjon eller hos en oppnevnt stemmemottaker. En oversikt over utenriksstasjoner som tar i mot forhåndsstemmer finnes på www.valg.no. Her finner du også informasjon om hvordan du går fram for å forhåndsstemme fra utlandet.

Til forskjell fra stemmegivningen i Norge, benyttes det ikke valgkort ved forhåndsstemming utenriks. Det eneste man trenger å ha med seg for å stemme er derfor legitimasjon. Legitimasjonen må inneholde navn, fødselsdato og bilde. Eksempler på legitimasjon som oppfyller disse kriteriene er pass, bankkort med bilde og sertifikat.

For mer informasjon om valget, se www.valg.no.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.