Historisk arkiv

Lys i alle glas i Buskerud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgjevar: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa støtter småsamfunns- og bosettingssatsingen ”Lys i alle glas” med 800.000 kroner også i 2009. Prosjektet omfatter 12 kommuner i Hallingdal, Numedal og Midtfylket i Buskerud fylke.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa støtter småsamfunns- og bosettingssatsingen ”Lys i alle glas” med 800.000  kroner også i 2009. Prosjektet omfatter 12 kommuner i Hallingdal, Numedal og Midtfylket i Buskerud fylke.

- Det er meget viktig å støtte opp under prosjekter som tar fatt i lokale utfordringer, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa. Fire av de 12 kommunene som er med i prosjektet har hatt nedgang i folketallet det siste året, samtidig som det for alle tre regionene har vært nedgang i folketallet i de minste grendene.

- Dette ønsker kommunene å gjøre noe med, både ved å skaffe nye eiere og bosetting på tidligere fraflytta bruk, og å skape nye aktiviteter og næringer i lokalmiljøet, sier Kleppa. Statsråden bidro med 800 000 kroner i 2008 og støtter prosjektet med nye
800 000 kroner også i 2009.

Prosjektet "Lys i alle glas" er godt forankra i alle de 12 kommunene, og har en prosjektperiode på fem år, med avslutning januar 2011. Totalrammen for prosjektet er på nesten ni millioner kroner.

Målet er å skaffe nye beboere i flest mulig av alle de fraflytta brukene i området;

  • Medvirke til at minst 100 fraflytta bruk får fast bosetting i Numedal, Hallingdal og Midtfylket innen 31.12.2011
  • Flesteparten av tilflytterne får seg arbeid i regionen, eller har med seg sin egen arbeidsplass.

Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa møtte 09.04.2009 prosjektlederne Hilde Riis, Midt-Buskerud, Elin Halland Simensen, Numedal, og Torunn Bekkeseth, Hallingdal.

Oddvar Grøthe, ordfører i Hemsedal kommune og leder for regionrådet for Hallingdal, Gerd Eli Berge, ordfører i Nes kommune, kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa, Hilde Riis, prosjektleder, Eline Simensen, prosjektleder, og Torunn Bekkeseth, prosjektleder, møttes 09.04.2009.