Historisk arkiv

Fredag 2. september siste frist for å stemme fra utlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Velgere som er bosatt eller oppholder seg i utlandet, kan forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner verden over til og med 2. september.

Velgere som er bosatt eller oppholder seg i utlandet, kan forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner verden over til og med 2. september.

Det er mulig å forhåndsstemme ved de fleste norske utenriksstasjoner, altså ambassader, generalkonsulater og konsulater. I tillegg finnes det også et utvalg stemmemottakere oppnevnt av Kommunal- og regionaldepartementet som tar i mot stemmer. Det er også mulig å brevstemme fra utlandet dersom en velger ikke har anledning til å møte opp på en utenriksstasjon eller hos en oppnevnt stemmemottaker. En oversikt over utenriksstasjoner som tar i mot forhåndsstemmer finnes på www.valg.no. Her finner du også informasjon om hvordan du går fram for å forhåndsstemme fra utlandet.

Det brukes ikke valgkort ved forhåndsstemming utenriks. Det eneste man trenger å ha med seg for å stemme er legitimasjon. Legitimasjonen må inneholde navn, fødselsdato og bilde. Eksempler på legitimasjon er pass, bankkort med bilde og sertifikat.

Innenriks avsluttes forhåndsstemmegivningen fredag 9. september.

Velgere i e-valgkommunene kan forhåndsstemme elektronisk til 9. september
I kommunene Bodø, Bremanger, Hammerfest, Mandal, Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn eller Ålesund gjennomføres det forsøk med elektronisk stemmegivning. Velgere som oppholder seg i utlandet, og som er ført inn i manntallet i en av disse kommunene, kan forhåndsstemme elektronisk via Internett helt fram til fredag 9. september kl. 23.59.

Kommunal- og regionaldepartementet sin pressetelefon: 22 24 25 00.