Historisk arkiv

Om Ry

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Ordet ry kan skape assosiasjoner til begrep som omdømme, aktelse, heder, klang, prestisje, rang, rennommé, tillit, tyngde, vekt og viktighet.

Ry er også Kommunal- og regionaldepartementet sitt nettsted for omdømmearbeid i kommuner og regioner. Målet er at sidene skal være til inspirasjon for omdømmebyggere, og en arena der erfaringer og råd kan deles.

Nettstedet er en av flere innfallsvinkler for å bygge opp under omdømmearbeidet i kommuner og regioner. Det samme er pilotprosjektet Omdømmeskolen.

Omdømmearbeid er ingen eksakt vitenskap. Kommunal- og regionaldepartementet har gjennom Omdømmeskolen og Ry knyttet til seg ulike fagpersoner på dette mangfoldige feltet. Det vil derfor være slik at materialet på nettsidene kan ha ulike innfallsvinkler. Departementet understreker at det ikke finnes én oppskrift på en vellykket omdømmeprosess, og at ingen prosesser blir like. Det er om å gjøre at kommunene øker sin kunnskap på feltet omdømmearbeid og kommer fram til hvilken innfallsvinkler som er best egnet, og at de blir gode bestillere. Målet er at sidene, på samme måte som andre ressurser, kan være til hjelp for kommuner og regioner som griper fatt i sitt eget omdømme.

Bakgrunnen for satsingen på omdømmearbeid er blant annet Bolystrådet sine anbefalinger til regjeringen om å få fram mulighetene i distriktene.