Historisk arkiv

Bolystrådet: Få fram mulighetene i distriktet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Mulighetene i distriktene må formidles til unge på en slik måte at de blir oppdaget! Det var en av konklusjonene i Bolystrådet, som gav innspill til hvordan distrikts- og regionalpolitikken bør innrettes mot unge.



Mulighetene i distriktene må formidles til unge på en slik måte at de blir oppdaget! Det var en av konklusjonene i Bolystrådet, der 14 unge mennesker i 2006-2007 gav innspill til hvordan distrikts- og regionalpolitikken bør innrettes mot unge i utdannings- og etableringsfasen.

Bolystrådet sin oppgave var å drøfte hva som er viktig for å få til en utvikling i distriktene som gjør det attraktivt for unge å bosette seg her i framtiden. Alle politikkområder som er viktige for unge, kunne være tema i rådet; eksempelvis kultur og velferdsspørsmål, miljø og natur, utdanning, arbeidsplasser, næringsutvikling, nyskaping og infrastruktur. Medlemmene i rådet var representanter fra ungdomsorganisasjoner, unge folkevalgte, unge ressurspersoner, ildsjeler og personer som har utmerket seg på sitt felt.

Markedsføring
Arbeidet resulterte i en rapport med en rekke konkrete forslag til regjeringen. Sentralt i denne rapporten var anbefalingen om at det må jobbes målrettet med markedsføring av distriktenes mange muligheter: ”For å kommunisere med de unge må budskapet betraktes som viktig og rettet mot akkurat dem”, påpekte Bolystrådet i rapporten.

Kommunene må kommunisere
Særleg ble kommunene oppfordret til å satse mer på kommunikasjon: ”Kommuner og regioner må tenke meir på at de har et produkt (et sted, en region) som de skal selge. Produktet skal selges til kunder (innbyggere og tilflyttere). De må identifisere det unike ved produktet og lære av næringslivet når det gjelder prinsippene rundt merkevarebygging”, skrev Bolystrådet i sin rapport.