Historisk arkiv

Folkeavstemning om kommunestruktur i Radøy kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Nytt om e-valg 2011-prosjektet

Avstemningen skjer i perioden 4. mars kl. 08.00 til 7. mars kl. 20.00. Innbyggerne i Radøy kan stemme med papirstemmeseddel i valglokalet eller via en datamaskin i eller utenfor valglokalet.

Avstemningen skjer i perioden 4. mars kl. 08.00 til 7. mars kl. 20.00. Innbyggerne i Radøy kan stemme med papirstemmeseddel i valglokalet eller via en datamaskin i eller utenfor valglokalet.

Ved folkeavstemningen i Radøy skal nye funksjoner i e-valgløsningen testes ut. For eksempel vil velgere som stemmer via Internett utenfor valglokalet, motta en returkode på SMS som velger kan kontrollere mot koder på valgkortet. Slik kan velger sjekke at stemmen som er avgitt via datamaskinen er kommet riktig frem.  En velger som stemmer elektronisk via PC i valglokalet, vil få returkoden på skjermen. Les om hvordan e-valgløsningen fungerer.

Folkeavstemningen i Radøy kommune inngår som en del av testingen og videreutviklingen av e-valgløsningen. Erfaringene vi får fra Radøy vil være viktige i det videre arbeidet frem mot kommunestyre- og fylkestingsvalget til høsten.

Les mer om folkeavstemningen på Radøy kommmunes hjemmeside.