Historisk arkiv

Nytt styre i Oslo-Filharmonien oppnevnt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementet har oppnevnt ny styreleder og nye styremedlemmer til styret for Oslo-Filharmonien.

Martin Revheim er oppnevnt som ny styreleder i Oslo-Filharmonien. Revheim har gjennom flere år vært en sentral person i norsk kulturliv. Han var med på å etablere klubbscenen Blå i Oslo, han har ledet Kongsberg Jazzfestival (2002-2005), vært orkestersjef i Kringkastingsorkesteret (2006-2009) og direktør for MIC Norsk Musikkinformasjon (2009–11). Revheim har også sittet i juryen for Spellemannsprisen, By:Larm og Alarmprisen. Han har hatt og har en rekke verv innenfor kulturlivet og er bl.a. oppnevnt som utvalgsmedlem for Kulturutredningen 2014. Han ble høsten 2011 ansatt som hussjef for Sparebankstiftelsen DnB NORs bygg i Kvadraturen.

Martin Revheim etterfølger Ida Børresen, som har vært styreleder siden 2004.

De andre statlig oppnevnte styremedlemmene er Sture Carlsson, tidligere direktør for Svensk Scenkonst, Göteborgs Symfoniker og konserthus og Stockholms konserthus, Elin Myrmel-Johansen, konserndirektør for samfunnsansvar i Storebrand og Nita Kapoor, tidligere politisk rådgiver i Kulturdepartementet under statsråd Turid Birkeland, kultursjef i NRK og nå ansatt som direktør i Fredskorpset.

Oppnevningene gjelder for perioden 1. januar 2012 til 31. desember 2015.

Styret i Oslo-filharmonien består av ni medlemmer. De øvrige fem medlemmene oppnevnes av Oslo-Filharmoniens abonnenter, Oslo konserthus AS og de ansatte.