Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Terje-Viken Skogen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon: Skogplanting er et effektivt klimatiltak. Landbruks- og matminister planter skog sammen med Viken Skog BA på Svartskog, Oppegård kommune, torsdag 30. august kl. 12.00.

Presseinvitasjon: Skogplanting er et effektivt klimatiltak. Landbruks- og matminister planter skog sammen med Viken Skog BA på Svartskog, Oppegård kommune, torsdag 30. august kl. 12.00.

Anledningen er Viken Skog sitt 100-årsjubileum i år. Landbruks- og matministeren gir 13.000 skogplanter og deltar selv i plantingen. Klimatiltak er blitt etterlyst i valgkampen. Skogene binder i dag 50 prosent av de totale menneskeskapte klimagassutslippene i Norge. Ved en aktiv skogbrukspolitikk er klimagass-bindingen gjennom mange år økt vesentlig. Den kan økes ytterligere ved å hogge og plante mer skog. Et aktivt skogbruk er derfor en viktig del regjeringens klimamelding, som ble lagt fram i juni.

Skogene gir også klimavennlige byggematerialer og uttaket til miljøvennlig bioenergi kan på kort sikt tredobles.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen mener derfor at aktiv bruk av skogene våre er et av de mest effektive klimatiltakene vi på kort sikt kan gjennomføre. Det er praktiske tiltak som vil gi rask effekt. Kommunene har som lokal landbruksmyndighet en nøkkelrolle i dette arbeidet. Riis-Johansen vil ved denne anledningen redegjøre nærmere for skogens klima-effekter. 

Tid: Torsdag 30. august kl. 12.00
Sted: Svartskog, Oppegård kommune. Kjør Gamle Mossevei fra Oslo og følg skilt til Terje Viken Skogen fra avkjøring til Svartskog. Plantefeltet ligger ca 1 km sør for Oppegård kirke på Svartskog.

Det blir servert skogslunsj.

Kontaktpersoner:
Landbruks- og matdepartementet: Ståle Norang, tlf. 41 43 80 11
Viken Skog: Ivar Stuve, tlf. 90 84 87 72

Presseinvitasjon: Skogplanting er et effektivt klimatiltak. Landbruks- og matminister planter skog sammen med Viken Skog BA på Svartskog.