Historisk arkiv

Dyr: Overvåking av kugalskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: Veterinærinstituttet har på forespørsel fra Mattilsynet vurdert det norske overvåkingsprogrammet for kugalskap (BSE) samt alternative overvåkingsstrategier. Resultatet av arbeidet er samlet i to nye rapporter.

Dyr: Overvåking av kugalskap

 

Dyr: Veterinærinstituttet (VI) har på forespørsel fra Mattilsynet vurdert det norske overvåkingsprogrammet for kugalskap (BSE) samt alternative overvåkingsstrategier. Resultatet av arbeidet er samlet i to nye rapporter som er tilgjengelig på VIs nettsider.

Bedre dataregistre
Dyr: Ku. Foto: økoinfo
Beregningene som danner grunnlag for vurderingen tilsier at en endring i aldersgrensen på prøvetatte dyr vil ha relativt liten effekt på opptjente overvåkingspoeng både i OIE systemet og EUs nyutviklede modell BSurvE. Det mest avgjørende for Norge er å forbedre kvaliteten på dataregistrene for storfe for å fastslå størrelsen på storfepopulasjonen, aldersfordelingen på storfe, og alderen på dyrene som testes for BSE.

Dyr: Veterinærinstituttet (VI) har vurdert det norske overvåkingsprogrammet for kugalskap (BSE) samt alternative overvåkingsstrategier. Resultatet er tilgjengelig på VIs nettsider.