Historisk arkiv

Dyr: To nye forskrifter vedtatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: Landbruks- og matdepartementet vedtok 30. november småfeforskriften og forskrift om endringer av merkeforskriften. Forskriftene trer i kraft straks.

Dyr: To nye forskrifter vedtatt

Landbruks- og matdepartementet vedtok 30. november forskrift om merking, registrering og rapporterting av småfe (småfeforskriften) og forskrift om endringer av forskrift 3. desember 2002 nr. 970 om merking, registrering og rapportering av dyr (merkeforskriften) for å implementere forordning (EF) nr. 21/2004 om innføring av en ordning for identifikasjon og registrering av sau og geit og om endring av forordning (EF) nr. 1782/2003 og direktiv 92/102/EØF og 64/432/EØF.
 

I høringsutkastet ble det foreslått å implementere forordningen ved en henvisningsforskrift og samtidig endre merkeforskriften slik at denne er i samsvar med forordningen. I løpet av høringsrunden ble forslaget omgjort rent forskriftsteknisk. Dette innebærer at småfe nå holdes helt utenfor merkeforskriften og i stedet reguleres uttømmende i forskrift om merking, registrering og rapportering av småfe, som først og fremst er en henvisningsforskrift til forordningen. Dette skal ikke innebære materielle endringer i forhold til forslaget som ble sendt på høring. Uoffisiell norsk oversettelse er vedlagt forskriften.

Forskriftene trer i kraft straks.