Historisk arkiv

Fornøyd med Landbruksnyheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Netlife Research har gjennomført en nettbasert brukerundersøkelse blant de 6100 abonnentene som mottar e-post nyhetsbrev fra Landbruks- og matdepartementet. 80 prosent sier de er ganske eller veldig fornøyde med nyhetstjenesten.

Fornøyd med Landbruksnyheter

Netlife Research har i månedsskiftet september/oktober gjennomført en nettbasert brukerundersøkelse blant de 6100 abonnentene som mottar e-post nyhetsbrev fra Landbruks- og matdepartementet (LMD). Over 1000 svarte i løpet av første uke. Det er en meget god respons på denne typen undersøkelser, sier Netlife Research

Troverdig, rask og viktig
Undersøkelsen viser at over 80 prosent sier de er ganske eller veldig fornøyde med nettnyhetstjenesten. Halvparten av de spurte sier seg helt enige i påstanden "LMD er flinke til å være raskt ute med informasjon". Litt over 80 prosent sier seg også helt enige i at nettnyheten fra LMD er troverdige. Brukerne er også stort sett fornøyde med antallet nyheter de mottar, 80 prosent sier de er fornøyde med antall nyheter i hver utsending. De mest populære nyhetskategoriene er nyheter om regelverk og høringer (46 prosent), nyheter om mat- og forbrukerpolitikk (44 prosent) og nyheter om landbruks- og matforskning (38 prosent).

Nyhetskilde
Når vi spør abonnentene om hvem som er de tre viktigste kildene for nyheter om mat- og landbrukspolitikk skårer også LMD svært høyt, hele 69 personer har LMD inne som en av sine tre viktigste nyhetskilder for dette

politikkområdet. Vi ser også at abonnentene bruker nettnyhetene til å holde seg oppdaterte på sitt fagområde, en del videreformilder også nyhetene til egen organisasjon.

Skal bli bedre
- Dette er svært gledelige resultater. Vi har satset mye på å utvikle en god nyhetstjeneste og setter stor pris på å få så bra tilbakemelding fra en av våre viktigste målgrupper, de som abonnerer på nyhetstjenesten vår. Vi skal følge dette nøye opp, og skal bli enda bedre, både på relevant innhold, hurtighet og brukervennlighet på nett, sier informasjonssjef Ottar Løvik.

Hovedvekten av abonnenter ser ut til å jobbe innefor offentlige virksomheter tilknyttet landbruk og mat (48 prosent), 15 prosent er ansatt i private virksomheter innenfor landbruk- og matindustri, mens 11 prosent kommer fra forskningssektoren.


Informasjonssjef Ottar Løvik. Foto: Torbjørn Tandberg
Informasjonssjef Ottar Løvik
Foto: Torbjørn Tandberg