Historisk arkiv

Grüne Woche 2006: En matreise med Ibsen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche 2006: Landbruks- og matdepartementet markerer Ibsenåret 2006 blant annet med en artikkel Ibsen-kjenneren Henry Notaker har skrevet til Norges deltakelse på Grüne Woche i Berlin.

Grüne Woche 2006: En matreise med Ibsen

Grüne Woche 2006: Landbruks- og matdepartementet markerer Ibsenåret 2006 med en artikkel Ibsen-kjenneren Henry Notaker har skrevet til Norges deltakelse på Grüne Woche i Berlin.

Bakgrunnen for artikkelen er bl.a. Henrik Ibsens genuine interesse for norsk mat, noe som bl.a. kom til uttrykk i de årene han levde i Dresden og München, dessuten i mange av hans verker.

Til bords med Ibsen
Samme helg som Ibsen-året åpnes i Norge, markerer også Landbruks- og matdepartementet denne begivenheten under en mottagelse i Norges ambassade i Berlin. Det skjer i forbindelse med åpningen av Norges stand på Internationale Grüne Woche i Berlin 13. januar 2006.

Markeringen i ambassaden har tittelen ”Til bords med Ibsen” og inneholder et foredrag av mathistorikeren og Ibsen-kjenneren Henry Notaker. Det blir under mottagelsen også servert en egenkomponert Ibsen-meny, utarbeidet av Landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Gastronomisk institutt, i tillegg til musikk fra bl.a. Edvard Grieg’s Peer Gynt-tolkninger.

Henrik Ibsen