Historisk arkiv

Landbruk: Norsk gaveprofessorat til USA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: I forbindelse med H.K.H Håkon Magnus sitt besøk i Minnesota i dag lanseres norsk delfinansiering av en gaveprofessorat-ordning mellom Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås og Universitetet i Minnesota. (19.10.2005)

Landbruk: Norsk gaveprofessorat til USA

Landbruk: I forbindelse med H.K.H Håkon Magnus sitt besøk i Minnesota skal han bl.a. besøke Universitetet i Minnesota i dag, 19. oktober. Under besøket skal Kronprinsen lansere norsk delfinansiering av et gaveprofessorat (chair) mellom Universitetet i Minnesota og Universitetet for miljø- og biovitenskap( UMB) på Ås.
 

Forskning og næringsliv
Samlet har Chair-ordningen en ramme på 1,5 mill dollar, der halvparten er finansiert fra Norge. Den norske delen er i hovedsak finansiert over Landbruks- og matdepartementets (LMDs) budsjett. Avkastningen av disse midlene skal finansiere et langsiktig samarbeid. Fra LMDs side er det lagt opp til å finansiere chairordningen i tre år.

Universitetet i Minnesota, Foto: Universitetet i Minnesota
Universitetet i Minnesota. Landbruks - og matdepartementet bidrar til å finansiere en chair-ordning mellom Universitetet i Minnesota og Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås.
Foto: Universitetet i Minnesota