Historisk arkiv

Landbruk: Planter for fremtiden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: EU satser stort på planteforskning. Nå er det høring i hele Europa på forskningsplanen ”Plants for the future” og et seminar i Oslo i dag, som en del av høringen.

Landbruk: Planter for fremtiden

Landbruk: EU satser stort på planteforskning. Nå er det høring i hele Europa på forskningsplanen ”Plants for the future” og et seminar i Oslo i dag, som en del av høringen. Seminaret arrangeres av Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) i samarbeid med Norwegian Bioindustry association.

Sikker og sunnere mat
Forskningsplanen inngår i EUs 7. rammeprogram og skal styre utviklingen av Europas landbruk og landbruksbaserte industri de neste to tiår. Sikker og sunnere mat til en voksende befolkning og mer innovasjon med biobaserte produkter, er to av hovedmålene.

Planter i hele spekteret
Det dreier seg også om planter fra a til å, inkludert bærekraftig forvaltning av skogbruk og kulturlandskap. Satsingen er en bred allianse mellom forskningsmyndigheter, industri og finans, bønder, politikere og forvaltning samt forbruker- og miljøorganisasjoner.

Landbruk: Det er høring i hele Europa på forskningsplanen ”Plants for the future” og et seminar i Oslo i dag, som en del av høringen. Seminaret arrangeres av UMB i samarbeid med Norwegian Bioindustry association.

Landbruk, Salatåker, Foto: Svein Grønvold, Samfoto
Landbruk: Plantene er fortsatt kilden til det aller meste av det vi spiser, enten direkte eller via kjøtt- og melkeprodukter. De er industriråvarer, blant annet i medisinindustrien, og energiressurs gjennom olje (fossile planter) og bioenergi. Foto: Svein Grønvold, Samfoto