Historisk arkiv

Næringsliv: Gartnerhallen dømt til å betale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsliv: AL Gartnerhallen er dømt til å betale Staten ved Landbruks- og matdepartementet 37 millioner kroner.

Næringsliv: Gartnerhallen dømt til å betale 37 millioner kroner

Næringsliv: AL Gartnerhallen er i dom fra Oslo Tingrett dømt til å betale Staten ved Landbruks- og matdepartementet kr. 37 339 300 med tillegg av forsinkelsesrente og saksomkostninger.

Saken gjaldt Statens krav mot Gartnerhallen om tilbakebetaling av ikke avskrevne tilskudd gitt til 14 reguleringsanlegg i perioden 1974-1993.

Markedsregulator
Gartnerhallen har, i egenskap av å være markedsregulator, gjennom årene mottatt betydelige tilskudd til å etablere reguleringsanlegg for å kunne utføre sine reguleringsoppgaver. Midlene har blitt bevilget over jordbruksavtalen, og Omsetningsrådet har hatt ansvaret for den nærmere fordelingen av midlene. Gartnerhallen inngikk høsten 1997 et samarbeid med Bama AS og Norgesgruppen om oppretting av felles aksjeselskaper GRO AS og GRO industrier AS. Samarbeidet endret Gartnerhallens faktiske rolle i grøntmarkedet og reiste spørsmål om Gartnerhallens funksjon som markedsregulator. Omsetningsrådet fikk ansvaret for å utrede problematikken rund Gartnerhallens rolle i grøntmarkedet, og vedtok 20. mars 2000 at Gartnerhallens funksjon som markedsregulator skulle opphøre. Landbruks- og matdepartementet har på denne bakgrunn krevd tilbake kr. 37 339 300 av ikke avskrevne tilskudd gitt til 14 reguleringsanlegg.

Gartnerhallen har bl.a. på bakgrunn at de mener departementets vedtak er ugyldig og at kravet er foreldet bestridt Statens krav om tilbakebetaling og saken har således vært til behandling i domstolene.

I dommen fra Oslo Tingrett går det frem at Staten v/Landbruks- og matdepartementet får fullt medhold på alle punkter.

Næringsliv: AL Gartnerhallen er dømt til å betale Staten v/Landbruks- og matdepartementet kr. 37 339 300.