Historisk arkiv

Næringsutvikling: Nettverk med suksess

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Næringsutvikling: Kompetansenettverket for småskala matproduksjon fungerer svært bra for bedriftene. 1562 produsenter har fått ny og viktig kunnskap.

Næringsutvikling: Nettverk med suksess

Næringsutvikling: Kompetansenettverket for småskala matproduksjon fungerer svært bra for bedriftene. 1562 produsenter har fått ny og viktig kunnskap innen alt fra kurs i hygiene og nedskjæring til menyplanlegging og pris/kalkulasjon Kursdeltagerne er svært tilfreds med tilbudet viser en ny evaluering gjort av Telemarksforskning for Innovasjon Norge.
 

Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon
Innovasjon Norge har satset over 23 millioner kr på kompetanseutvikling i Kompetansenettverket for småskala matproduksjon de siste tre årene. Tiltaket er en del av Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon. Nettverket er organisert i fem nav knyttet til sentrale kompetanseinstitusjoner i Stavanger, Aurland i Sogn, Steinkjer, Tromsø og Ås i Akershus. Det er Matforks på Ås som koordinerer navene.

Stor aktivitet
Evalueringen fra Telemarksforskning konkluderer bl a med at navene har hatt stor aktivitet som har kommet mange matprodusenter til gode. Navene har fagprofiler tilpasset behovene i sine landsdeler.

Kurs og besøksordningen har fungert godt, men det er forbedringsbehov knyttet til oppfølging av bedrifter, samarbeid mellom navene og en bedre geografisk dekning av tilbudene.

 

Næringsutvikling, Honning, Foto: Tom Haga
Næringsutvikling: Verdiskapingsprogrammet for Mat retter seg mot personer og bedrifter som ønsker å utvikle sin virksomhet. Mer konkurransekraftige og lønnsomme bedrifter er målet. Lokalprodusert honning Foto: Tom Haga

Evalueringen sier ikke noe om hva slags økonomisk utvikling bedriftene som har deltatt på kurs, besøksordning og andre tiltak i regi av navene har hatt. Dette vil bli et tema for evalueringen av Verdiskapingsprogrammet for matproduksjon som blir i verksatt om kort tid.

Næringsutvikling: Innovasjon Norge har satset over 23 millioner kr på Kompetansenettverket for småskala matproduksjon. 1562 produsenter har fått ny og viktig kunnskap gjennom tilbudet.